Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013


Αποζημίωση έπειτα από 17 χρόνια για οπαδό της ΑΕΚ



Έχουν περάσει περισσότερα από 17 χρόνια από τις 10 Σεπτεμβρίου του 1995, ημερομηνία που δεν θα ξεχάσει ποτέ ο Νίκος Ξηροκώστας.
Ο άτυχος οπαδός της ΑΕΚ βρέθηκε τη μέρα εκείνη μαζί με χιλιάδες άλλους «Ενωσίτες» στο γήπεδο Χαριλάου για να δουν τον αγώνα της αγαπημένης τους ομάδας κόντρα στον Άρη. Δυστυχώς, οι υπεύθυνοι τοποθέτησαν τους οπαδούς σε ένα μικρό τμήμα της εξέδρας, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει ένα κιγκλίδωμα και να υποστεί συντριπτικό κάταγμα στην σπονδυλική στήλη ο Ξηροκώστας.
Σύμφωνα με την έρευνα τόσο των αστυνομικών, όσο και των αθλητικών αρχών η έδρα των «κιτρινόμαυρων» της Θεσσαλονίκης είχε κριθεί ακατάλληλη και είχε δοθεί διορία για επισκευές που όμως είχε λήξει τέσσερις μέρες πριν το παιχνίδι.

Η συνέχεια της υπόθεσης εξελίχθηκε στα δικαστήρια όπου η πλευρά του άτυχου οπαδού ζήτησε αποζημίωση από την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος την ΕΠΑΕ. Πλέον, η τελεσίδικη απόφαση τον δικαίωσε και του επιδίκασε ποσό ύψους 400.000 ευρώ, το οποίο όμως καλείται να πληρώσει η Ένωση Β'-Γ' Εθνικής που έχει αναλάβει τα χρέη της παλιάς ΕΠΑΕ, έπειτα από τη δημιουργία της Σούπερ Λίγκας.