Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013


ΚΟΜΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ Κατολίσθηση αποκάλυψε οστά ξυπνώντας φρικιαστικές αναμνήσεις



Μια κατολίσθηση ανέσυρε από τη λήθη τις φρικιαστικές αναμνήσεις από τα σκοτεινά έργα του Κόμη δράκουλα!
Από το νεκροταφείο δίπλα στην εκκλησία του Whitby που ενέπνευσε τον Αβραάμ "Μπραμ" Στόκερ (Abraham "Bram" Stoker) έχουν βγει στην επιφάνεια... ανθρώπινα οστά.
Στον λόφο όπου υπήρξε η κατολίσθηση είναι χτισμένη η εκκλησία St Mary's η οποία έχει έχει συνδεθεί με το όνομα του Κόμη Δράκουλα.
Ακριβώς δίπλα στην εκκλησιά που κατασκευάστηκε το 1100 υπάρχει το νεκροταφείο που ενέπνευσε τον Bram Stoker για να γράψει το γνωστό μυθιστόρημα τρόμου.
Σύμφωνα με το BBC μερίδιο ευθύνης για την κατολίσθηση έχει ένας σπασμένος σωλήνας αποχέτευσης που περνούσε μέσα από τον λόφο και έσπασε. Η υπερβολική ποσότητα βροχής σε συνδυασμό με τον σπασμένο αγωγό, ήταν η αιτία της κατολίσθησης.
Η ηγουμένη της εκκλησίας Κάνον Ντέιβιντ Σμιθ (Canon David Smith) τόνισε πως: "Το νεκροταφείο ήταν κλειστό για πάνω από έναν αιώνα, οπότε, έχουν εκτεθεί μόνο οστά και τίποτα άλλο. Τα συλλέγουμε και τα ξανατοποθετούμε στο χώμα της ίδιας αυλής, αλλά από την αντίθετη πλευρά, μακριά από τον γκρεμό" και συνέχισε λέγοντας πως:
"Η εκκλησία είναι ένα διατηρητέο κτήριο. Πολιτικοί μηχανικοί εργάζονται για να λύσουν το πρόβλημα. Θα ήταν τεράστια απώλεια για την ενορία μας αλλά και για την περιοχή μας αν τυχόν η St Mary' καταρρεύσει. Ελπίζω να επισκευαστεί όσο γίνεται η ζημιά μέχρι το Σάββατο 12 Ιανουαρίου, ώστε να καταφέρουμε να περισώσουμε όσα περισσότερα μπορούμε".
Το νεκροταφείο έκλεισε το 1865, αλλά οι κάτοικοι της περιοχής συνέχιζαν να χρησιμοποιούν της εκκλησία.