Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013


Τι πρέπει να ξέρω πριν το πρώτο μου tattoo!



Πόσο καιρό σκέφτεστε να «βαρέσετε» το πρώτο σας tattoo, ωστόσο δεν το έχετε αποφασίσει ακόμα; 

Η απόφαση για το «παρθενικό» tattoo πιστεύεται πως είναι αρκετά απαιτητική, καθώς ανακαλύπτουμε πολλά πράγματα τα οποία φοβόμαστε και ακόμη τόσα τα οποία δεν γνωρίζουμε και τα οποία μας φέρνουν επιφυλακτικότητα. Όμως, στην πραγματικότητα το τατουάζ δεν πρέπει να θεωρείται τόσο σοβαρή διαδικασία όσο φαντάζονται κάποιοι. Αυτό που χρειάζεται είναι να το πάρετε απόφαση και να χαλαρώσετε το νου σας. Ούτως ή άλλως, άλλος είναι εκείνος ο οποίος πρέπει να έχει το άγχος για το αν θα το κάνει ορθά και αν εσείς στο τέλος θα νιώσετε πόνο, ο τατουατζής φυσικά…

Πονάει;

Σίγουρα δεν γίνεται να σας αναφέρουμε υπεκφυγές, υπάρχει ένας πόνος, ωστόσο ηρεμήστε, μιλάμε για κάτι μέτριο, όχι κάποιο μαρτύριο. Πρακτικά εκείνο που αντιλαμβάνεται κανείς είναι ένα ενοχλητικό τσίμπημα επιφανειακά, που ακολουθείται με κάποια μικρή δόνηση. Όμως να γνωρίζετε πως ο ίδιος μας ο εαυτός είναι σύμμαχός μας στην περίπτωση αυτή, από τη στιγμή που ο οργανισμός μας δημιουργεί ενδορφίνες, που κάνουν λιγότερο έντονη την δυνατή αρχική αντίληψη και κάνουν τα πράγματα αρκετά πιο υποφερτά. Είναι πιο καλό την ίδια ώρα να καταλάβετε ότι ο πόνος αλλάζει από σημείο σε σημείο του κορμιού. Ο γενικός κανόνας λέει ότι όσο πιο κοντά σε οστό είναι το σημείο στο οποίο κάνουμε το τατουάζ, τόσο περισσότερο έντονος παρουσιάζεται ο πόνος που αισθανόμαστε. Ταυτόχρονα και η έκταση του σχεδίου θεωρείται άλλος ένας λόγος ο οποίος επηρεάζει, από τη στιγμή που αυξάνεται την ίδια στιγμή και η διάρκεια κατά το οποίο ο tattoo artist «βαράει» το tattoo. Η ψυχολογική φάση και η ένταση που νοιώθουμε αποτελούν επιβαρυντικούς παράγοντες. Όσο πιο λίγο στρες εμφανίζετε, τόσο λιγότερος θα είναι και ο πόνος που θα βγάλετε. Την ίδια ώρα, επειδή είναι πιθανό να παρουσιαστεί και μια ελάχιστη αιμορραγία, θεωρείται βέλτιστο να μην πίνετε ποτά με αλκοόλ και ασπιρίνες, πριν, κατά τη διαδικασία και μετά το τέλος της διαδικασίας, γιατί επιβραδύνουν την ίαση της πληγής.

Τι σχέδιο να επιλέξω;

Τούτο το ερώτημα είναι πρακτικά προσωπικό και θέλει πολύ μεγάλη σκέψη, καθώς δεν είναι ελάχιστες οι καταστάσεις κατά τις οποίες κάποιος διαπιστώνει μετά από λίγο καιρό ή έστω και ύστερα από χρόνια πως δεν πήρε την αρμόζουσα επιλογή. Είναι καλό να είστε βέβαιοι για το τι θα θεωρούσατε πιο καλό να κάνετε και να σκεφτείτε τον εαυτό σας σε 15 και ακόμη πιο πολλά έτη. Χωρίς δεύτερη κουβέντα μην επιλέξετε πάση θυσία το όνομα του αισθήματός σας γιατί ο σύντροφός σας ίσως να μην είναι στην ζωή σας αργότερα, ανεξάρτητα από το πόσο κοντά νοιώθετε αυτή την εποχή. Μπορείτε να ψάξετε το θέμα στο διαδίκτυο είτε σε κάποιο βιβλίο, όμως να έχετε κατά νου ότι και σε κάθε studio που «βαράει» τατουάζ, βρίσκονται συλλογές με χιλιάδες τατουάζ. Δεν απαιτείται τίποτα περισσότερο από το να διαθέτετε τη διάθεση και διαθέσιμη ώρα να τα ξεφυλλίσετε.

Σε ποιο μέρος του κορμιού να το επιχειρήσω;

Επιπρόσθετα η επιλογή του μέρους του σώματος στο οποίο θα κάνετε το τατουάζ αποτελεί ζήτημα του καθενός. Ψάχνετε ένα σημείο που να είναι εμφανές πάντοτε; Αναζητάτε κάποιο μέρος που να φαίνεται μόνο το καλοκαίρι ή μόνο με το μαγιό, ή θέλετε κάτι περισσότερο προσωπικό που κάποιοι μόνο θα αποκτήσουν το προνόμιο να παρατηρήσουν; Αποτελεί προσωπική σας απόφαση. Να ξέρετε ωστόσο ότι τα πιο δημοφιλή σημεία ουσιαστικά είναι ο καρπός, το πάνω μέρος του χεριού, το πάνω μέρος του ποδιού, ο αυχένας και πιο κάτω στην κοιλιά.

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή;

Οπωσδήποτε η πιο κατάλληλη εποχή ώστε να «χτυπήσετε» κάποιο tattoo είναι η διάρκεια του Φθινοπώρου και η εποχή της Άνοιξης. Αυτό συμβαίνει επειδή εκείνες τις εποχές φοράμε πιο λίγα ρούχα και έτσι ο ερεθισμός του δέρματος από τα ενδύματα είναι πιο μικρός. Ακόμα ο ήλιος δεν είναι τόσο δυνατός και δεν κάνουμε πλατσουρίσματα στην παραλία, τα οποία ίσως να επηρεάσουν αρνητικά το tattoo μας όσο είναι ακόμη «νεοχτυπημένο» είτε να το κάνουν να ξεθωριάσει. Όπως αντιλαμβάνεστε η χειρότερη στιγμή είναι σίγουρα το Καλοκαίρι.

Που θα κάνω το τατουάζ μου;

Το τατουάζ θεωρείται μια ξακάθαρα καλλιτεχνική δουλειά που δεν μπορεί να γίνει από τον καθένα, ούτε πρόκειται για δουλειά πρόχειρη και γρήγορη. Απαιτεί ψάξιμο και χρόνο ώστε να βρείτε το θέμα και το ποιος tattoo artist θα πραγματοποιήσει την σωστή δουλειά για να μην ολοκληρώσετε τη διαδικασία με κάποιο αντιαισθητικό σχέδιο που δεν φεύγει πάνω στο δέρμα σας. Σας λέμε να ξεθάψετε εικόνες και δείγματα δουλειάς tattoo artists στο διαδίκτυο, σε θεματικές ιστοσελίδες όπως για παράδειγμα σε κάποιον αξιόπιστο κατάλογο με tattoo studios και να κάνετε αργότερα μια επίσκεψη στο στούντιο που έχετε διαπιστώσει ότι σας φαίνεται καλό για να ανταλλάξετε απόψεις με τους tattoo artists κατά πρόσωπο, να σας κατατοπίσουν και να δώσουν απαντήσεις σε όλες σας τις αμφιβολίες.