Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013


Πρωκτικό σεξ: Τι προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει;



Είναι μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που απευθύνουν οι γυναίκες στον γιατρό τους. Άλλες πάλι δεν διανοούνται ούτε να το συζητήσουν. Ο γυναικολόγος Δρ. Ναούμ μας λύνει κάθε απορία σχετικά με το θέμα. 


Η σχέση που χτίζει η γυναίκα με τον γυναικολόγο της είναι μία σχέση ζωής, οπότε κάθε απορία της, ακόμα και εάν πρόκειται για ένα τόσο λεπτό και προσωπικό θέμα δεν πρέπει να μένει αναπάντητη.


Το πρωκτικό σεξ, δεν ξεφεύγει κατά πολύ από τους κανόνες υγιεινής και προφύλαξης που ισχύουν και για το κολπικό σεξ. Μπορεί λοιπόν να μην κινδυνεύετε από μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, αλλά δεν παύει να ελλοχεύει ο κίνδυνος των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.
Το πλέον σύνηθες πρόβλημα, που προκύπτει κυρίως από λάθος χειρισμό της σεξουαλικής διάθεσης εκείνη τη στιγμή, είναι οι βαριές ουρολοιμώξεις. Ο βασικότερος κανόνας του πρωκτικού σεξ είναι ότι όταν ξεκινήσει, θα πρέπει να τελειώσει εκεί. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνεχιστεί η επαφή με κολπικό σεξ, αφού έτσι μεταφέρονται τα μικρόβια του πρωκτού, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται μολύνσεις της ουρήθρας και του κόλπου.


Επίσης, το πρωκτικό σεξ χωρίς προφύλαξη επιφυλάσσει προβλήματα και για τον άνδρα καθώς τα μικρόβια του πρωκτού της γυναίκας μπορεί να του δημιουργήσουν ουρηθρίτιδα ή προστατίτιδα. Επιπλέον, η διείσδυση θα πρέπει πάντα να είναι προσεκτική, καθώς υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού εάν γίνονται απότομες κινήσεις. Από τη στιγμή που το πρωκτικό σεξ είναι επιλογή και των δύο συντρόφων, τότε ο πόνος δεν έχει θέση στη σεξουαλική επαφή.


Άρα, εφόσον τηρούνται ευλαβικά οι συνθήκες υγιεινής και η χρήση του προφυλακτικού είναι προϋπόθεση για κάθε ανεξαιρέτως επαφή, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ή φόβος κατά τη διάρκεια του πρωκτικού σεξ. Σε κάθε περίπτωση, στόχος δεν πρέπει να είναι μόνο η ικανοποίηση της στιγμής, αλλά η συνετή αντιμετώπιση του σεξ γενικότερα, ώστε να μην παρουσιαστούν προβλήματα που θα σας ταλαιπωρήσουν στο μέλλον.